Nysnø

 

Vinteren var visst ikke helt klar til å slippe taket fullt og helt ennå, og sannelig snødde det ikke forrige kvelden, igjen. Denne vinteren har snøen kommet og gått i denne delen av landet, kommet og gått. Snøen er borte igjen her, men slik er det vel ikke over hele landet enda…

Vakkert er det når snøen daler stille ned, så luftig og lett… dansende… som om snøfnuggene ber oss huske å danse også, til tross for mørke og vinter, og lengsel etter vår og sommer…

Og så godt er det å stå helt stille og kjenne de myke snøfnuggene mot ansiktet… kjølige mot huden før de smelter og renner vekk. Men på bakken og trærne og alt annet blir de liggende og innhyller alt i en hvit kappe.

 

IMG_0684-4

 

IMG_0614-2

 

Snøen er ikke bare noe stoff som legger seg oppå alt som er. Alle vet vi at snø består av milliarder av snøkrystaller, men har du tenkt på at snøen faktisk er levende og har en egen bevissthet…. Snø er frosset vanndamp og vann er en levende bærer av informasjon…

Når vannet senker seg ned over oss i form av snø, blir den liggende som et beskyttende lag over alt som er… I stedet for å renne videre ned i bakken, slik som regnet gjør, blir snøen liggende en stund, som for å mate oss med sin utstråling og informasjon over lengre tid enn det regnet kan.

Den lette nysnøen minner om et mykt og deilig sjal, så luftig, men likevel så varmende og godt.

 

IMG_0465-3

 

Det er som et engledryss, en englekappe over naturen og landskapet, som om englene ønsker å omhylle naturen i sin kjærlighet for en stund, og la naturen hvile….

Kanskje har englene hvisket kjærlige ord til de små vanndråpene, slik at de kunne danne de vakreste snøkrystaller…Tenk da hvilken gave det er for naturen og  trærne å bli omhyllet av denne vakre hvite kappen som bringer med seg de kjærlige ord og vibrasjoner fra englene… Og en gave til oss, selv om vi jo ikke går rundt med snøkappen på kroppen… Tenk om de klare hvite snøkrystallene er bærere av englenes vibrasjoner, en fysisk manifestasjon av disse….

Ja, for hvor lyst og vakkert blir ikke landskapet og alle ting med et lag av nysnø over seg…  Og trærne bøyer sine grener i ydmykhet for denne vakre gave….

 

IMG_0735-2

 

IMG_0715-3

 

Så blir alt så stille… Nysnøen legger hele landskapet i stillhet…. Som for å vise at vi også må huske stillheten…. være stille og mottakelige…. Slik som mørketiden er tid for ro, gir snøen tid for stillhet….

 

IMG_0974-2

 

Den dekker over alt, demper alle lyder av våre handlinger, alt blir lyst og hvitt, alle nyansene jevnes ut til en luftig, lett kappe som mykt legger seg over alt som er…. Skjuler, men  fremhever også formene i naturen.

 

IMG_0955-2

IMG_0909-2

 

Og den omhyller, så kjærlig, som om en stor mor stiger ned fra himmelen og favner alt med sin myke, rene kappe. Som for å minne oss om renheten… Renhet i kropp, hjerte og sinn, uten all forurensning som vi fyller oss med til daglig, det være seg tanker, følelser eller rent fysisk.

Snøen fra oven er som en velsignende kappe av stillhet og renhet, slik at vi kan huske å bremse ned, la alt være som det er, og være stille i oss selv og kun tenke og tale de rene ord…. og danse!

 

IMG_0413-2

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *